Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش مهر، متن نامه وزیر بهداشت به شرح زیر است؛

«رییس/ سرپرست محترم دانشگاه/ دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی کشور

 پیرو نشست ها و بحث های متعدد، آهنگ رشد جمعیت کشور به خصوص در سال های آتی می تواند از موارد نگران کننده در راستای تمایل این رشد به سمت منفی شدن باشد که علاوه بر تاکید مقام معظم رهبری(مدظله العالی) مورد توجه و مطالبه دیگر دلسوزان کشور نیز می باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متاسفانه علیرغم دستورالعمل ابلاغی شماره ۴۷۴۶۰  مورخ ۱۳۹۳/۴/۳۱از سوی معاون اول محترم رییس جمهور که در آن سهم دستگاه ها و نوع فعالیت شان قید شده است موارد مذکور مورد پیگیری دقیق قرار نگرفته که لازمست با تشکیل کمیته ای ویژه موارد ذیل پیگیری، رصد و ماهیانه به اینجانب گزارش شود.

۱- گرچه در سال های پس از انقلاب اسلامی همکاران مان توانستند با استفاده از زیرساخت شبکه بهداشتی درمانی در کشور، واکسیناسیون، مایع درمانی خوراکی، کاهش بیماری های حاد تنفسی، ترویج تغذیه با شیر مادر، ثبت منحنی رشد، کاهش سوء تغذیه و همچنین مراقبت های قبل و بعد از زایمان در کاهش مرگ و میر کودکان و گروه های آسیب پذیر و افزایش امید به زندگی نقش بسزایی داشته باشند، مع الوصف لازم است با تشدید و توسعه مراقبت های دوران بارداری در مناطق کمتر توسعه یافته و همچنین ایجاد زیرساخت لازم جهت مراقبت از نوزادان در راستای افزایش و نگهداری مناسب از موالید گام برداریم. ضروری است نیازمندی های نقاط کمتر برخوردار را در راستای این هدف سریعاً بررسی و اعلام فرمائید.

۲- توسعه مراکز درمان ناباروری در خدمت رسانی به زوج هایی که بدلیل مشکلات فیزیولوژیک نیازمند درمان می باشند در اولویت قرار گیرد. به نحوی که در هر دانشگاه یک مرکز درمان ناباروری سریعاً معرفی و در سطح استان اطلاع رسانی شود.

خدمات این مراکز باید رایگان باشد. منابع مورد نیاز توسط ستاد وزارتخانه تأمین خواهد شد.

۳- ضروری است با استفاده از تیم کارشناسی در ترغیب زوج هایی که سال های پس از ازدواج از فرزندآوری امتناع می ورزند، اقدام و موارد علمی زیان های تطویل این دوران و امکان عدم فرزندآوری در سال های آتی گوشزد و آموزش داده شود.

۴-  با استفاده از ظرفیت روانشناسان و کارشناسان مجرب بهداشتی بخصوص در زمینه بهداشت روان، فواید و تاثیرات مثبت روانی حضور فرزند دوم در خانواده های تک فرزند تبیین گردد.

بدیهی است، روسای محترم دانشگاه ها باید از ظرفیت بین بخشی دستگاه های دیگر استان در راستای این هدف مهم و ارزشمند بهره مند گردند، تا همزمان دیگر دستگاه ها نیز با سرعت و شتاب این حرکت ملی در توسعه زیرساخت های مورد نیاز آینده هماهنگ شوند.

توفیق کلیه عزیزان را در این سعی مقدس از خداوند بزرگ مسئلت دارم.»

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۱۴۵۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وارفارین چیست و چه کاربردی دارد؟ + عوارض، استفاده در دوران بارداری و منع مصرف

وارفارین یک داروی ضدانعقاد است و زمانی که طول می‌کشد تا لخته خون تشکیل شود را طولانی می‌کند، این دارو ضدانعقاد شناخته شده و اثرگذار است که با وجود اینکه برای بسیاری از کودکان و بزرگسالان ایمن شناخته می‌شود، برای برخی افراد مناسب نیست.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، وارفارین یک داروی ضدانعقاد است و در واقع زمانی که طول می‌کشد تا لخته خون تشکیل شود را طولانی می‌کند؛ وارفارین این اثر را با کاهش اثرات ویتامین کا که در پروسه انعقاد خون شرکت دارد، اعمال می‌کند و برای جلوگیری از تشکیل لخته‌های خون ناخواسته در شرایطی که ریسک تشکیل لخته بالا است مانند بعضی بیماری‌های قلبی و عروقی تجویز می‌شود.

وارفارین در پیشگیری از تشکیل هرگونه لخته خون یا بزرگ‌تر شدن لخته در عروق پا، شش یا قلب در شرایطی که بیمار در شرایط خطر قرار دارد، کاربرد دارد و به عنوان یک ضدانعقاد شناخته شده و اثرگذار با قیمت مناسب بسیار رایج است.

کاربردهای داروی وارفارین

وارفارین دارویی است که به عنوان ضدانعقاد یا رقیق کننده خون شناخته می‌شود:

نقش پیشگیری و درمان ترومبوآمبولی وریدی و آمبولی ریوی مرتبط پیشگیری و درمان ترومبوآمبولی همراه با فیبریلاسیون دهلیزی (نوعی آریتمی قلبی) مؤثر در پیشگیری و درمان ترومبوآمبولی همراه با تعویض دریچه قلب درمان کمکی برای کاهش مرگ و میر، سکته قلبی مکرر و حوادث ترومبوآمبولیک پس از سکته‌ی قلبی پیشگیری ثانویه از سکته‌ی مغزی و حملات ایسکمیک گذرا در بیماران مبتلا به دریچه میترال روماتیسمی، اما بدون فیبریلاسیون دهلیزی شرایطی که خطر ابتلاء به لخته خون را افزایش می‌دهد، از جمله نوع خاصی از ریتم نامنظم قلب (فیبریلاسیون دهلیزی)، تعویض دریچه قلب، حمله قلبی اخیر و جراحی‌های خاص (مانند تعویض مفصل ران / زانو) عوارض جانبی وارفارین چیست؟

عوارض جانبی را می‌توان به دو گروه کم خطر و پرخطر تقسیم بندی کرد؛ به طور مثال عوارض جانبی کم خطر شامل موارد زیر است:

حالت تهوع از دست دادن اشتها درد معده یا شکم

در صورت تداوم یا بدتر شدن هر یک از این عوارض، به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید.

عوارض جانبی پرخطر داروی وارفارین:

زرد شدن پوست و تیره شدن رنگ ادرار لکه‌های دردناک و متورم روی پوست سردردهای شدید تشنج تغییر در بینایی بی حسی یا سوزن سوزن شدن در بازوها یا پاها احساس خستگی، ضعف یا مریضی

در صورت رخ دادن موارد بالا، افراد احتیاج به اورژانس پزشکی دارند.

واکنش آلرژیک بسیار جدی به این دارو نادر است با این حال، در صورت مشاهده علائم واکنش آلرژیک جدی از جمله موارد زیر به بیمارستان مراجعه کنید.

بثورات پوستی خارش تورم (به خصوص در صورت، زبان، گلو) سرگیجه شدید مشکل تنفس

موارد احتیاط و هشدار در مصرف وارفارین چیست؟

اگر در حین استفاده از وارفارین هر کدام از موارد زیر برای شما پیش آمد، به بیمارستان مراجعه کنید:

خونریزی شدید ادرار قرمز یا قهوه‌ای مدفوع سیاه یا خونی سردرد شدید یا درد معده درد، ناراحتی یا تورم مفصل به خصوص پس از آسیب استفراغ خون یا موادی که شبیه قهوه است سرفه کردن خون کبودی که بدون آسیب دیدگی به یاد می‌آورید سرگیجه یا ضعف تغییرات بینایی آسیب به سر، حتی اگر خونریزی نداشته باشید

موارد زیر شانس خونریزی را در هنگام استفاده از وارفارین افزایش می‌دهند:

فشار خون کنترل نشده سابقه سکته‌ی مغزی زخم معده، ورم معده یا بیماری معده مشکلات کلیوی سرطان اعتیاد به الکل بیماری کبد

وارفارین به طور معمول در دوران بارداری توصیه نمی‌شود؛ به خصوص در ۱۲ هفته اول بارداری می‌تواند برای کودک مضر باشد، اما مصرف وارفارین در شیردهی ایمن است.

چه کسانی نباید وارفارین مصرف کنند؟

مصرف این قرص تحت نظر پزشک برای بسیاری از کودکان و بزرگسالان ایمن است، با وجود این، وارفارین برای برخی افراد مناسب نیست؛ برای مثال در شرایط زیر ممکن است وارفارین برای فرد مناسب نباشد:

اگر فرد نسبت به این قرص یا هر داروی دیگری حساسیت دارد. اگر فرد در حال اقدام برای باردارشدن است یا اکنون در دوره بارداری قرار دارد. فرد مبتلا به مشکلات کبدی یا کلیوی باشد. بیمار مبتلا به عفونت دیواره قلب یا اندوکاردیت است. فرد به دلیل بیماری‌هایی مانند زخم معده در معرض خونریزی قرار دارد. فرد مبتلا به فشار خون بالا است. کد خبر 750729

دیگر خبرها

  • راهی جدید برای پیشگیری و درمان بیماری‌های روده
  • وارفارین چیست و چه کاربردی دارد؟ + عوارض، استفاده در دوران بارداری و منع مصرف
  • برگزاری دوازدهمین کنگره کشوری سوختگی
  • اجرای نوبت‌دهی الکترونیکی در پایانه‌های بار سراسر کشور در راستای توزیع عادلانه
  • همکاری ۲۰۰ داوطلب هلال‌احمر زنجان در نذر سلامت
  • تشکیل کمیته‌های مشترک ایران و عراق برای مقابله با اخبار دروغ و جعلی
  • ستاد پیشگیری و فرماندهی عملیات مدیریت بحران در دهلران تشکیل شد
  • پیشگیری از ابتلا به زوال عقل با خوردن این میوه خوشمزه
  • تشکیل پرونده قضایی برای حادثه آتش سوزی امامزاده ابراهیم (ع) شفت
  • تشکیل پرونده قضایی برای حادثه آتش سوزی امامزاده ابراهیم شفت